Бои

jotv0d1712929692131
ys1pki1712929877408
ckucqj11712929962646
1k7vsj1712930024966
9v8tjo1712930092154
mt56iq1712930153653
31mcnp1712930220338
q3xphu1712930306631
lmmyu9r1712930392131
5k1z991712930461795
ejh741712930521205
8nn2m81712930579364
amxrkr1712930633867
GL
LED фарови, 4,2'' LCD екран во боја на таблата со инструменти, 9'' мултимедијален екран со камера за рикверц и навигација, A/C со дигитален дисплеј, USB тип А порта, Автоматски систем за префрлување на долго светло (HBA), Suzuki Safety Support, Паркинг сензори (задни), Систем за стартување без клуч, Систем за задржување на нагорнина, Suzuki CONNECT

од 18.960€
ценовник
GL+
опремата од GL
16" алуминиумски тркала, Затемнети задни стакла, Кожен волан, Греење на предните седишта, USB порти: 2 x тип A + 1 x тип C

од 19.960€
ценовник
GLX
Покрај GL+
16" двобојни алуминиумски тркала, Електрично преклопување огледала со интегриран блиц, Автоматска климатизација

од 21.690€
ценовник

слики

Аксесоари

Уникатни додатоци, за персонализација на твоето Suzuki.

SUZUKI CONNECT

X
ФУНКЦИИ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕНовиот SWIFT автоматски ќе ве предупреди кога возилото ја менува лентата без вклучен трепкач или кога ќе открие дека возачот е уморен. Светлата трепкаат брзо во случај на итно сопирање со што се намалува можноста за судир.
X
МУЛТИФУНКЦИСКИ ЕКРАН НА ДОПИР 9''Со 9-инчен HD екран на допир позициониран кон двигателот на врвот на конзолата, имате пристап до сите информации што ви се потребни со целосна удобност и безбедност додека возите. Поддржува препознавање глас, репродукција на музика Bluetooth®, навигација и прикажува информации за статусот на возилото.
X
АВТОМАТСКА КЛИМА Лесната работа на автоматската контрола на климата гарантира дека секогаш можете да ја имате вистинската температура внатре (GLX).
X
ПРАКТИЧНОСТ Со паметен ентериер, новиот SWIFT има кутија за ракавици за патникот и држачи за чаши во предната и задната централна конзола. Покрај тоа, има многу простор за складирање кој ќе ги покрие сите ваши потреби.
X
СПОРТСКИ КАРАКТЕРАнатомски обликуваните, загреани седишта (GL+ и GLX) го прават секое возење забавно и удобно. Седнете и уживајте во патувањето.

СИСТЕМ ЗА ПОДДРШКА НА СОПИРАЊЕ II (DSBS II)

Милиметарски радар и камера се користат во комбинација за откривање возила, велосипеди и пешаци пред возилото и помагаат да се избегнат фронтални, дијагонални и странични судири. Кога ќе се открие ризик од судир, се активираат звучни и визуелни предупредувања. Ако возачот не сопира доволно, помошта за сопирање автоматски се активира за да помогне во забавување на возилото. При зголемена веројатност за судир, системот автоматски ги активира сопирачките за да помогне да се намали силата на удар и да се ограничи материјалната штета.

СИСТЕМ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЛЕНТА (LKA)

Кога ќе се активира адаптивниот систем за контрола на патувањето, системот за задржување лента му помага на возачот да остане во својата лента. Дополнително, ако открие соседно возило или друга пречка премногу блиску до возилото на возачот, обезбедува помош при управувањето за одржување на безбедно растојание.

СИСТЕМ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ЗАМОР НА ВОЗАЧОТ (DMS)

Преку интегрирана камера во таблата со инструменти, се откриваат очите и лицето на возачот. Ако системот открие дека возачот е поспан, заспал или не гледа во патот, се активира звучно предупредување придружено со соодветна индикација на екранот на таблата со инструменти.

НОВ МОТОР DUALJET од 1,2 литри

Новиот 1,2-литарски трицилиндричен бензински мотор на новиот SWIFT има повеќекратни подобрувања, комбинирајќи напредна економичност на горивото и намалени емисии, со поголем вртежен момент во ниските вртежи во минута за понепосредна реакција и севкупно подобри перформанси.

ALLGRIP AUTO

Системот за погон на четири тркала ALLGRIP AUTO се активира кога ќе се открие губење на влечната сила на предните тркала, обезбедувајќи дополнителна влечна сила за возење по снежни патишта или други лизгави површини.

SUZUKI ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЈА

Следниот ден возењето е хибридно. Новиот трицилиндричен бензински мотор од 1,2 литри на новиот хибриден SWIFT хармонично се комбинира со благиот хибриден систем 12V SHVS, нудејќи одлична економичност на горивото и ниски емисии на CO2. Со поголем вртежен момент при ниски вртежи, ја освојувате секоја рута со подобрена еколошка трага.

Безбедносна поддршка на SUZUKI

Безбедноста на возачот и патниците е секогаш приоритет преку напредните системи за безбедност и помош на возачот.

 • Систем за следење на притисокот во гумите (TPSM)
 • Систем за помош при сопирање II (DSBS II)
 • Помош за задржување лента (LKA)
 • Спречување на заминување од лента
 • Адаптивна контрола на патувањето (ACC)
 • Функција за препознавање сообраќајни знаци
 • Монитор на слепа точка
 • Помош за заден вкрстен сообраќај (RCTA)
 • Систем за итни повици eCall
 • Интелигентна поддршка за контрола на брзината (ISA)
 • Систем за следење на возачот (DMS)
 • Систем за предупредување за напуштање лента (LDW)
 • Систем за предупредување за отклонување на возилото